Logo Vannes

Oesterproeverij

PROEF DE OESTERS VAN DE GOLF VAN MORBIHAN

De Golf van Morbihan is het belangrijkste productiegebied in Zuid-Bretagne en telt meer dan zestig kwekerijen. Het schiereiland Rhuys wordt omringd door twee maritieme hellingen van deze landtong (Golf van Morbihan en Atlantische Oceaan), die talrijke plaatsen bieden die geschikt zijn voor de oesterteelt. Met moed en nederigheid zijn vrouwen en mannen erin geslaagd ze te begrijpen, naar ze te luisteren en ze te temmen om van de schelpdierenteelt een van de vlaggenschipactiviteiten van de Golf te maken. Ga ze ontdekken: bezoeken, proeverijen…

L'Huîtroscope, the guide of oysters made in Gulf of Morbihan

Open oysters with Patrick Dagorne, chef of the restaurant “la Pergola”, located in Sarzeau.
Open oysters with Nathalie from the oyster farm “Aux Filles des Marées” located in Sarzeau.

ZIJ HETEN U WELKOM VOOR EEN PROEVERIJ!

Ontdek de lijst van onze zeer gastronomische partners om oesters uit de Golf van Morbihan te proeven of gewoon om uw nieuwsgierigheid naar de oesterteelt te prikkelen.