Logo Vannes

Must-see plaatsen

Hier is een selectie van emblematische plaatsen, voorgesteld door ons team van deskundigen van de Golf van Morbihan om uw reis te verbeteren ….

1 – Het stadscentrum van Vannes

Maak kennis met Vannes en zijn vrouw tijdens een wandeling door de stad van de Venetianen. U komt langs de kathedraal Saint-Pierre, de vakwerkhuizen, het Museum voor Schone Kunsten, de “Halle des Lices” en de marktkraampjes op woensdag- en zaterdagochtend.

Meer bezienswaardigheden in Vannes bekijken[FR]

2 – De stranden van het schiereiland Rhuys

Kies voor de lange zandvlakten aan de Atlantische Oceaan of voor een intiemere baai aan de Golfzijde. Een golf die nog een dag aan boord van een boot verdient om de eilanden en eilandjes te zien die er verborgen liggen.

3 – EEN CRUISE IN DE GOLF VAN MORBIHAN

Zet koers naar de eilanden. Het Ile aux Moines voor de liefhebbers van lange wandelingen en fietstochten, en het Ile d’Arz voor een uitstapje halverwege de dag (of meer als u wilt). Als u echter meer van farniente houdt, de een als de ander bieden stranden met een water 2° warmer dan de stranden van de Atlantische Oceaan! Cruises om u de eilanden te laten tellen en de legenden van de Golf te vertellen of rechtstreekse overtochten naar het eiland van uw hart … de keuze is aan u!

4 – EEN WANDELING ROND DE GOLF

Een geslaagde vakantie rijmt met een volle rugzak? U zult niet teleurgesteld zijn, want de Golf biedt een wandelcircuit dat velen heeft uitgeput! Zin om de uitdaging aan te gaan? Wij hebben een kaart om u te helpen logies te vinden, een papieren kaart om de weg te vinden, een gids vol anekdotes om op de paden te schitteren en ook goede adressen van plaatselijke producenten, want de inspanning en de zeelucht doen uw eetlust tienvoudig toenemen!

5 – GA NAAR DE BALKONS VAN DE GOLF

Maak in het land van de Balconies van de Golf (Landes de Lanvaux) een wandeling tussen heggen en bossen, op zoek naar oude kapellen, hun vaandelkruisen en fonteinen die door de tijd zijn aangetast. Zoek geduldig naar de oude megalithische monumenten die nog overeind staan op het platteland of onder de beschutting van de bossen en doe een trektocht.

6 – Proef oesters uit Bretagne

Stop bij een oesterkwekerij en eet oesters die in de Golf van Morbihan zijn gekweekt, terwijl u geniet van het panoramische uitzicht op het steeds veranderende samenspel van zee en land.

femme degustant des huitres

7 – BEZOEK LOKALE PRODUCENTEN

Laat u verleiden door de lokale specialiteiten: zeker de traditionele kouign aman die u in elke bakkerij kunt vinden, maar ook de Gochtial, de Tome de Rhuys, het ambachtelijk roken van zalm, de ciders van de Golf…

8 – DUIK IN DE ONGELOOFLIJKE GESCHIEDENIS VAN DE EERSTE BEWONERS

Ga terug in de tijd door de grot van het eiland Gavrinis binnen te gaan, de “Sixtijnse kapel van het Neolithicum”, met platen waarin spiralen, bijlen en golven zijn gegraveerd, of de grot van de Petit Mont aan het eind van de Port du Crouesty in Arzon.

9 – LAAT JE LEIDEN

Neem deel aan een begeleide wandeling met een van de gecertificeerde natuurgidsen van het Parc Naturel Régional en ontdek te voet de visvangst, de flora van de golf, de smaak van het stuifwater van de zee of waarom verdiept u uw dorst naar ontdekkingen niet aan boord van een kajak en voel de kracht van de getijden en de schoonheid van de kust.