Logo Vannes

Markt van Vannes

De markt van Vannes is een ontmoetingsplaats voor levensgenieters!

Hier hebben we het over smaak, aroma, bouquet … van genot ! De markten van de Golf van Morbihan zijn geen uitzondering op de regel en handhaven vakkundig het imago dat men van een provinciale markt mag verwachten.

De markt van Vannes wordt elke woensdag en zaterdag van 8 tot 13.30 uur in de open lucht gehouden op het mooie Place des Lices en de aangrenzende straten met vakwerkhuizen, in het hart van het historische centrum en op enkele meters afstand van de stadswallen en hun tuinen. Op dit plein, dat in de 14e eeuw werd aangelegd, vonden de steekspelen en toernooien plaats die werden georganiseerd door de Ofkes van Bretagne, die in de buurt woonden.

Twee overdekte markthallen bieden u ook het hele jaar door een blik op de culinaire rijkdommen van de streek : vis en schaaldieren, kouign amann, karamel met gezouten boter, fruit en groenten, vleeswaren, kazen…Gelegen aan de rand van de Golf van Morbihan, heeft een hal gebouwd in de late Middeleeuwen, volledig gewijd aan zeevruchten producten . U vindt er, afhankelijk van het seizoen en de visvangst, Sint-Jakobsschelpen, alikruiken, spinkrabben, zeebaars, zeebrasem… vers gevist. En niet te vergeten de beroemde oesters van de Golf van Morbihan.

De Vismarkt bevindt zich op de Place de la Poissonnerie. Een twintigtal vaste winkeliers verwelkomen u er het hele jaar door op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 7 tot 13 uur.
In de Halle des Lices, gelegen op het gelijknamige plein, kunt u uw boodschappenmandje vullen met goede streekproeven (groenten, fruit, kazen, delicatessen…), en u vindt er tussen de kraampjes ook enkele gerechten om ter plaatse te proeven voor de lunch.

Een dertigtal winkeliers verwelkomen u het hele jaar door van dinsdag tot zondag van 8 tot 14 uur en alle dagen in juli en augustus.