Logo Vannes

Chris Jano

SARZEAU

  Galerie d'art

  In zijn schildersatelier, gelegen op een boogscheut van het strand van Landrézac in Morbihan in Bretagne, schildert Chris Jano zoals de zeevaarders die vroeger nieuwe waterwegen op hun kaarten tekenden. Gewapend met spalters, die grote platte penselen waar hij dol op is, doorkruist hij het doek, groeven gravend in de verf die evenzovele uitnodigingen zijn voor omzwervingen die serene wandelingen kunnen zijn of hectische en wanordelijke wedlopen. De kleur, die beeldhouwt en modelleert, gaat in dialoog met het licht dat een oneindig aantal variaties onthult.

  Zacht, ruw, kalm of gehaast, het wordt voor de kunstenaar een medium dat het onzichtbare zichtbaar maakt in een veelvoud van nieuwe territoria die hij modelleert, uitholt en doorkruist met zijn penselen, en waarop hij ons uitnodigt om samen met hem momenten van ontspanning te beleven. beeldend en intiem delen.

  Als voor Henri Matisse een schilderij zou moeten zijn als een goede comfortabele fauteuil, dan is het voor Chris Jano ongetwijfeld een interieurgeografie die hij ons uitnodigt om te ontdekken in het tempo van zijn penseelstreken.

  Bertrand Naivin

  Kunstcriticus, kunst- en mediatheoreticus, docent (Universiteit van Parijs 8), docent, schrijver.

  Het hele jaar geopend. Bel voor.

  Bezoek aan het schilderatelier op afspraak.


  Tarieven

  Betaalwijzen

  Kenmerken

  Gesproken talen

  Diensten/uitrusting

  services

  autres

  • Par temps de pluie
  • Atelier